Chifteluțe de năut - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 4462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 2 legături ceapă verde,
  • 1 căpățână usturoi,
  • susan,
  • ulei,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de năut - de post:

Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit.

Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul. Ceapa verde se toacă mărunt. Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina de tocat. Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aprox. 30 ml ulei, apoi amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper.

Formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan. Se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei.

Se dau la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade C. Se servesc alături de  o salată de roșii cu ardei gras și ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de năut - de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Falafel in pita